Fordítások a Paralimpiai Bizottságnak

Magyar Paralimpiai Bizottság

Több olimpiai ciklus óta fordítunk a Magyar Paralimpiai Bizottságnak. Leggyakrabban a sportolók különböző igazolásait, de mi felelünk a beszédek és a paralimpiákhoz kapcsolódó kiadványokba kerülő különböző anyagok fordításáért is.

Ezek a munkák mindig különlegesek, érzelmi többletet adó feladatok.

A szervezet munkatársaival való személyes találkozások is felemelőek, tiszteletre méltő az ott dolgozók motivációja, a minden napi nehézségek ellenére is mindig szívesen végzett munkájukról.
A paralimpiai versenyeken mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók vehetnek részt különböző kategóriákban, amelyek a sérültség típusa, a súlyosság mértéke, az adott sportág mozgásrepertoárja, a sportág mozgásfunkciói (erő, dinamika, koordináció stb. figyelembevétele) és a sportág eszközigénye alapján kerültek kialakításra. A kategória besorolásokat erre specializálódott szakemberek végzik úgy Magyarországon, mint nemzetközi szinten.

Örülünk, hogy évek óta részesei lehetünk ennek a munkának, és szomorúan vettük tudomásul a 2020-ra tervezett feladatok átütemezését.

Jó hír, hogy a koronavírus járvány miatt elhalasztott Tokiói Nyári Paralimpiai Játékok 2021. augusztus 25. és szeptember 5. között kerül megrendezésre!