+36203672717 & +36202646163

forditas@educomm.hu

DTP

A DTP az angol desktop publishing tevékenység rövidített elnevezése. Ez a nyomdai minőségű kiadványok személyi számítógéppel való előállítását, illetve az ehhez szükséges eszközök összességét jelenti.

Nagy jelentőséggel bírt a nyomdaiparban a 21. század informatikai forradalma, hiszen jelentősen lerövidítette az termékek előállítási idejét, továbbá sokkal költséghatékonyabbá tette a termelést. Míg a 20. században nyomdai anyagok előállítását különböző munkafolyamatokon dolgozó szakemberek végezték, ma az egész folyamatot képes egyetlen szakember elvégezni a számítógépén.

A DTP megalkotójának Paul Brainerd-et, az Aldus Corporation megalapítóját tartják. A cég 1985-ben rukkolt elő az Aldus PageMaker nevű programmal, amely ma Adobe PageMaker néven ismert. 1987-ben nagy sikereket arató QuarkXpress lépett a színre és ezzel kezdetét vette a piaci rivalizálás. Majd az Adobe belehúzott és 1990-ben megjelent az Adobe Photoshop, 1993-ban a PDF formátum, majd 1999-ben az InDesign, mellyel nem titkolt céljuk az volt, hogy átvegyék a QuarkXpress vezető piaci szerepét. A legtöbb DTP szerkesztőprogram elsőre Apple Macintosh rendszerre jelent meg, majd rá nem sokkal elkészültek a Windows verziók is.

Cégünk mind Mac OSX mind Windows operációs rendszerben képes a megrendelők által küldött anyagok feldolgozására, fordítására és nyomdai előkészítésére. Szakembereink az Adobe termékcsalád programjait, elsősorban az InDesign és Illustrator nevű programokat ugyanolyan magas szinten használják mint a QuarkXpress-t.

Bízza a dokumentumkészítés komplex feladatát egyetlen megbízható partnerre és mi vállaljuk a felelősséget a fordításért, a tördelésért és akár a nyomdai munkákért is!